MSML ontwikkelde Reppen

Stippen
MSML ontwikkelde Reppen

Een vreemde taal vloeiend spreken. Dat wil iedereen die een nieuwe taal leert. Maar dit is niet zo eenvoudig. Hoe kun je je vloeiendheid vergroten? Foekje Reitsma onderzoekt het en gebruikt daarvoor onze software.

Voor haar wetenschappelijk onderzoek aan de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg in Duitsland doet Foekje onderzoek naar manieren om de spreekvaardigheid te verbeteren. Wij ontwikkelden de app Reppen voor haar. De ideale tool om haar wetenschappelijk onderzoek mee uit te voeren en de resultaten mee te verzamelen.

Mock-up van Reppen

Maatschappelijke bijdrage

Leren via een app is helemaal van deze tijd, en dat geldt ook voor onze software. Duitse leerlingen die de Nederlandse taal willen leren kunnen dit nu doen via Reppen. We bieden lesmateriaal op een leuke en interactieve manier aan, maar houden de focus op het hoofddoel van de tool: het doen van wetenschappelijk onderzoek.

Financiering kwam uit verschillende hoeken. Universiteit Oldenburg, de Nederlandse Taalunie, het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) maar ook provincies Drenthe, Fryslân en Groningen en de deelstaat Niedersachsen subsidieerden de ontwikkeling van de app. En dat is niet zo gek. Want met de bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek én met het ontwikkelen van de spreekvaardigheid van de Duitse leerlingen, draagt Reppen op twee manieren bij aan de maatschappij!

Jasper Jorna,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Jasper Jorna - Lead developer & DevOps

Anders dan normaal.

Om de leerlingen te helpen, biedt de app de opties om audio op te nemen, af te spelen en te analyseren. De analyse was voor ons een nieuwe uitdaging. Daarvoor maakten we de koppeling met  Azure Cognitive Services.  Daarmee kan de app de spraakopnames analyseren en helpt het de taalontwikkeling van de leerling.

Een tool voor wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen werkt net anders dan het ontwikkelen van een gewone applicatie. Want de data moet ‘schoon’ binnenkomen. Daarom zijn bepaalde lessen (specifieke meetpunten in het onderzoek) pas zichtbaar wanneer de onderzoeker er klaar voor is.

Anders dan normaal puntjes
Foekje Reitsma

Foekje Reitsma

Docente vakdidactiek Universität Oldenburg

" Het team van MSML heeft voor mijn dissertatieonderzoek de app Reppen gebouwd. De app leert de gebruikers strategieën om de vloeiendheid in een vreemde taal te vergroten en geeft feedback op spreektempo en gebruik van pauzes. In een studie ga ik nu onderzoeken of het gebruik van de app inderdaad leidt tot vloeiender spreken van een vreemde taal. De app wordt dus wetenschappelijk getest - dat zie je niet zo vaak. Het was heel prettig om met het team van MSML samen te werken. De communicatie verliep heel soepel. Daarnaast viel me op dat het team snel kan schakelen en zeer goed mee kan meedenken met de wensen van de klant. Kortom, voor appontwikkeling op het gebied van onderzoek en onderwijs is MSML een aanrader! "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?