MSML ontwikkelde Go Ahead Eagles

Stippen

Een steenworp afstand van ons kantoor speelt voetbalclub Go Ahead Eagles haar thuiswedstrijden in de Adelaarshorst. De fanatieke aanhang is duidelijk te horen boven het geluid van grommende computers en peinzende ontwikkelaars. In 2019 is de samenwerking gestart met de lancering van de Go Ahead Eagles fan app. Na een prettige samenwerking van drie jaar zijn wij er trots op dat deze samenwerking wordt doorgezet. In 2022 verlengden wij onze samenwerking, klaar voor weer drie jaar!

Go Ahead Eagles is een ambitieuze club die nu voor het tweede seizoen op rij in de Eredivisie speelt. Met een gedegen beleid probeert de club een structurele plek in de Eredivisie te behouden. De supporters spelen daarbij altijd een centrale rol. Zij worden nauw betrokken in alles wat er speelt bij de club waar zij van houden. Niet voor niets kreeg de communicatieafdeling liefst drie jaar op rij de hoogste waardering van de KNVB, maar men is verre van verzadigd. De nieuwe mobiele app is de belangrijkste troef om de supporters communicatie verder te versterken.

Mock-up van Go Ahead Eagles

Alle informatie op één plek

Supporters van Kowet, zoals de club liefkozend door de fans wordt genoemd, hebben de beschikking over talrijke mediabronnen om op de hoogte te blijven. De nieuwe versie van de app is opgebouwd rondom een centraal dataplatform, wat betekent dat alle informatie die in de app gebruikt wordt op één centrale plaats wordt opgeslagen en beheerd. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste maakt dit het gemakkelijker om de app te onderhouden en bij te werken, omdat alle informatie op één plek staat en niet verspreid is over verschillende bronnen of systemen. Ten tweede kunnen andere platformen, zoals de website of andere apps, ook gebruik maken van deze centrale datalaag. Zo lopen we niet het risico dat data dubbel wordt opgeslagen of er inconsistenties ontstaan. Alle informatie en resultaten op één centrale plek, wel zo efficiënt en toekomstbestendig!

Marcel Letink,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Marcel Letink - Managing Director

Fans aan de macht.

Het is voor Go Ahead Eagles eenvoudig om top-of-mind te zijn op wedstrijddagen, maar daarna zwakt die aandacht af. Daarom ontwikkelden we een spel waarbij supporters juist in die periode de volgende wedstrijd kunnen voorspellen. En ook dit spel heeft een mooie upgrade gekregen in de nieuwe app. Kiezen ze de uitslag én het aantal doelpunten goed? Dan kunnen zij maximaal 5 punten per wedstrijd verdienen. Supporters nemen het tegen elkaar op in een ranglijst tijdens het seizoen en elke (thuis)wedstrijd wordt de winnaar van bekend gemaakt in de app. De vergeetachtige fan hoeft zich geen zorgen te maken. Dankzij een notificatie word je herinnerd aan je deelname én de uitslag na de wedstrijd.

Het absolute pronkstuk van de nieuwe Go Ahead Eagles app is de Man Of The Match verkiezing. Supporters kunnen tijdens thuiswedstrijden aangeven wie zij de beste speler van die wedstrijd vinden. Maar we hebben meer nieuwe features verwerkt in de app, in het vernieuwde match center kan je alle aankomende wedstrijden zien, de speelrondes, uitslagen, wedstrijdinformatie, en dat alles realtime! De nieuwe Go Ahead Eagles app biedt een volwaardig alternatief voor populaire voetbal apps zoals Fox Sports en LiveScore. Daarmee is de app zowel thuis, onderweg óf in het stadion onmisbaar voor de echte GAE-supporter.

Fans aan de macht puntjes
Jan Willem van Dop

Jan Willem van Dop

Algemeen directeur Go Ahead Eagles

" MSML is een echte versterking voor onze club. Het softwarebedrijf is een lokale partij die door klanten als Primagaz en Unilever hoog aangeschreven staat voor hun webapplicaties en apps. We zijn blij onze handen ineen te slaan voor minimaal de komende drie jaar. "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?