MSML ontwikkelde Go Ahead Eagles

In het kort.

Een steenworp afstand van ons kantoor speelt voetbalclub Go Ahead Eagles haar thuiswedstrijden in de Adelaarshorst.

In 2019 is de samenwerking gestart met de lancering van de Go Ahead Eagles fan app. Nadat we het seizoen in de Keukenkampioen divisie met elkaar gestart zijn, werd er na 1 jaar gepromoveerd naar het hoogste niveau, de Eredivisie.

De mobiele app is de belangrijkste troef om de supporters communicatie verder te versterken. Hierbij maken we gebruik van een koppeling met Sportmonks om live data uit te wisselen tijdens voetbalwedstrijden. De app biedt een volwaardig alternatief voor populaire voetbal apps zoals Fox Sports en LiveScore. Daarmee is de app zowel thuis, onderweg óf in het stadion onmisbaar voor de echte supporter.

27
sprints voltooid

5 / 5

Jan Willem van Dop

Algemeen directeur

Logo Go Ahead Eagles
5
jaar klant
// Spelelement

Tegen wie neem jij het op?

In de app kunnen supporters een voorspelling doen voor de eerstvolgende wedstrijd. Zo nemen supporters het tegen elkaar op in een ranglijst tijdens het seizoen en elke (thuis)wedstrijd wordt de winnaar bekend gemaakt in de app. De vergeetachtige fan hoeft zich geen zorgen te maken. Dankzij een pushnotificatie word je herinnerd aan je deelname én de uitslag na de wedstrijd.

Lukt het niet om een juiste uitslag te voorspellen? Als supporter kun je bij thuiswedstrijden ook aangeven wie jij de beste speler van die wedstrijd vindt. De speler die het meest gekozen wordt, zal de titel Man of the Match krijgen.

Jasper Jorna,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Jasper Jorna
// Verdieping

Alle informatie op één plek.

De nieuwe versie van de app is opgebouwd rondom een centraal dataplatform, wat betekent dat alle informatie die in de app gebruikt wordt op één centrale plaats wordt opgeslagen en beheerd. Helemaal klaar voor de toekomst!

Dit maakt het gemakkelijker om de app te onderhouden, omdat alle informatie op één plek staat en niet verspreid is over verschillende bronnen of systemen. Ook kunnen andere partners gebruik maken van deze data, zodat bijvoorbeeld wedstrijdinformatie overal zichtbaar is.

Alle informatie op één plek puntjes

Milestones

start
🎉

De allereerste sprint voor Go Ahead Eagles

2019
🚀

Live-gang!

2020
🔥

Contractverlenging met GAE!

2022
🎨

Re-design app

2022
🗄️

Verbonden aan één centraal dataplatform

2022
👏🏻

10.000 actieve gebruikers

2023
Jan Willem van Dop

Jan Willem van Dop

Algemeen directeur

aanhalingstekens
MSML is een echte versterking voor onze club. Het softwarebedrijf is een lokale partij die door klanten als Primagaz en Unilever hoog aangeschreven staat voor hun webapplicaties en apps. We zijn blij onze handen ineen te slaan voor minimaal de komende drie jaar.

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?