MSML ontwikkelde Go Ahead Eagles

Stippen

Een steenworp afstand van ons kantoor speelt voetbalclub Go Ahead Eagles haar thuiswedstrijden in de Adelaarshorst. De fanatieke aanhang is duidelijk te horen boven het geluid van grommende computers en peinzende ontwikkelaars. In 2019 is de samenwerking gestart met de lancering van de Go Ahead Eagles fan app. Na een prettige samenwerking van drie jaar zijn wij er trots op dat deze samenwerking wordt doorgezet. In 2022 verlengden wij onze overeenkomst, klaar voor weer drie jaar!

Go Ahead Eagles is een ambitieuze club die nu voor het tweede seizoen op rij in de eredivisie speelt. Met een gedegen beleid probeert de club een structurele plek in de Eredivisie te behouden. De supporters spelen daarbij altijd een centrale rol. Zij worden nauw betrokken in alles wat er speelt bij de club waar zij van houden. Niet voor niets kreeg de communicatieafdeling liefst drie jaar op rij de hoogste waardering van de KNVB, maar men is verre van verzadigd. De nieuwe mobiele app is de belangrijkste troef om de supporters communicatie verder te versterken.

Mock-up van Go Ahead Eagles

Alle informatie op één plek

Supporters van Kowet, zoals de club liefkozend door de fans wordt genoemd, hebben de beschikking over talrijke mediabronnen om op de hoogte te blijven. Zo verschijnen er dagelijks nieuwsartikelen op de website en talrijke berichten op Instagram, Twitter en YouTube. De app brengt al deze informatie op één plek samen. Bij brekend nieuws over wedstrijden en transfers ontvangen de gebruikers een notificatie, zodat ze niets meer missen.

De app is echter veel meer dan een verzameling informatie uit andere bronnen. Zo introduceerden we een compleet ‘match center’. Hier zijn alle aankomende wedstrijden te zien, de speelrondes, uitslagen en zelfs live wedstrijdinformatie van alle clubs uit de divisie. De Go Ahead Eagles app biedt een volwaardig alternatief voor populaire voetbal apps als Fox Sports en LiveScore. Daarmee is de app onmisbaar voor de echte GAE-supporter, thuis, onderweg óf in het stadion.

Barry ter Braak,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Barry ter Braak - Projectmanagement

Fans aan de macht.

Het is voor Go Ahead Eagles eenvoudig om top-of-mind te zijn op wedstrijddagen, maar daarna zwakt die aandacht af. Daarom ontwikkelden we een spel waarbij supporters juist in die periode de volgende wedstrijd kunnen voorspellen. Kiezen ze de uitslag én het aantal doelpunten goed? Dan kunnen zij maximaal 5 punten per wedstrijd verdienen. Supporters nemen het tegen elkaar op in een ranglijst voor het seizoen. Instromen blijft het hele seizoen de moeite, omdat er ook per 5 gespeelde wedstrijden een winnaar wordt uitgeroepen. De vergeetachtige fan hoeft zich geen zorgen te maken. Dankzij een notificatie word je herinnerd aan je deelname én de uitslag na de wedstrijd.

Het absolute pronkstuk van de Go Ahead Eagles app is de Man Of The Match verkiezing. Supporters kunnen tijdens thuiswedstrijden een top 3 samenstellen van de beste spelers. Onze data wetenschappers ontwikkelden een innovatief MOTM-model. Daarbij worden onder meer de speeltijd, eerdere verkiezingen, het aantal stemmen, de positie in de top drie en het aantal speelminuten meegewogen.

Fans aan de macht puntjes
Jan Willem van Dop

Jan Willem van Dop

Algemeen directeur Go Ahead Eagles

" MSML is een echte versterking voor onze club. Het softwarebedrijf is een lokale partij die door klanten als Primagaz en Unilever hoog aangeschreven staat voor hun webapplicaties en apps. We zijn blij onze handen ineen te slaan voor minimaal de komende drie jaar. "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?