MSML ontwikkelde totaalBED voorraad

Stippen
MSML ontwikkelde totaalBED voorraad

TotaalBED is een zelfstandige en groeiende speciaalzaak voor een goede nachtrust. Vanuit hun hoofdkantoor in Zwolle bedienen ze eenentwintig eigen winkels in het noorden, oosten en midden van Nederland.

Het familiebedrijf begon meer dan twintig jaar geleden in Hengelo. Inmiddels zijn er ruim 180 mensen werkzaam bij totaalBED. Wij ontwikkelden voor totaalBED een mobiele app die het inventariseren van de voorraad veel gemakkelijker maakt.

Mock-up van totaalBED voorraad

Voorraad inventarisatie

Vrijwel elke winkel van totaalBED houdt een eigen voorraad, verdeeld over twee magazijnen. Eén voor de winkel en een voor de showroom van de winkel. De magazijnen liggen vol met bedden, lattenbodems, matrassen, kussens, dekbedden en hoeslakens. Van enkele artikelen wel honderden exemplaren in diverse kleuren.

Alle organisaties die voorraden houden, inventariseren periodiek alle artikelen en aantallen. Dat is een tijdrovend en foutgevoelig proces. Ook bij totaalBED begin dit met een ‘uitdraai’ van het voorraadsysteem, waarin alle producten zijn geregistreerd. Vervolgens worden de aantallen van ieder product in de winkels en magazijnen geteld. De resultaten worden vergeleken en het computersysteem bijgewerkt.

Friso Terpstra,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Friso Terpstra - Marketing Product Specialist

Grip op de voorraad.

MSML ontwikkelde de totaalAPP die aan alle filialen ter beschikking wordt gesteld. Dankzij de barcodescanner die wij in de app hebben gebouwd, is het eenvoudig om het juiste product te vinden. Na de telling wordt het juiste aantal ingevoerd en doorgestuurd naar het voorraadsysteem. Omdat mobiele netwerken niet altijd goed bereik hebben op de vele verschillende winkellocaties, werkt de app ook volledig offline.

Vóór de introductie van de totaalAPP duurde een inventarisatie gemiddeld acht uur. Met het gebruik van de applicatie is dit teruggebracht tot slechts twee uur. Dat maakt het voor totaalBED mogelijk om vaker te inventariseren en zodoende voortdurend over betrouwbare voorraadinformatie te beschikken. En de medewerkers? Die zijn zeer tevreden dat dit tijdrovende karwei voortaan een stuk eenvoudiger en leuker is geworden. Eén van hen omschreef de app als “de beste innovatie van de afgelopen 12 jaar totaalBED.” Daar doen wij het voor.

Grip op de voorraad puntjes
totaalthumb.jpg

Robin van Poelje

Applicatiebeheerder totaalBED

" Ondanks de beperkte tijd voor dit project was de communicatie goed, de opleveringen secuur en zijn de verwachtingen waargemaakt. Een fijne flexibele partij om mee samen te werken, die zijn afspraken uitstekend nakomt. "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?