MSML ontwikkelde Unilever Field Sales

Stippen
MSML ontwikkelde Unilever Field Sales

Meer dan 130 vertegenwoordigers van Unilever nemen hun kantoor overal mee naartoe, dankzij een mobiele app op maat van MSML.

Unilever is een Brits Nederlands bedrijf dat talloze bekende A-merken onder haar vleugels heeft. De producten variëren van levensmiddelen tot persoonlijke verzorging. Om alle merken optimaal te presenteren, zijn er dagelijks meer dan 130 vertegenwoordigers (rayonmanagers) van Unilever in Nederland op pad.

Senior rayonmanagers introduceren nieuwe producten en promoties bij supermarktmanagers in alle windstreken. Zij kozen uit gestandaardiseerde promotie pakketten. Nadat de betreffende producten zijn geleverd, bezoekt een junior rayonmanager de supermarkt en plaatst de promotie in de winkel.

Unilever zocht naar mogelijkheden om het promotieaanbod te personaliseren en de service voor supermarktmanagers verder te verhogen. Onze consultants onderzochten samen met Unilever de processen en adviseerde een app te laten maken.

Mock-up van Unilever Field Sales

Een mobiel kantoor

Wanneer je voortdurend onderweg bent, is het handig om je kantoor altijd bij de hand te hebben. Wij ontwikkelde daarom een modulaire tablet app. Deze geeft gebruikers toegang tot de modules die voor hen relevant zijn. Zo krijgen senior rayonmanagers bijvoorbeeld meer modules toegewezen dan hun junior collega’s. Klantgegevens, voorraden en bestellingen zijn altijd actueel.

De app biedt één automatiseringsoplossing voor de hele verkoopcyclus. Van het eerste contact en het bestellen van de promoties, tot de rapportage over de verkoopprestaties. De app verhoogt de merkbeleving en het inzicht voor de supermarktmanager. Door de introductie van de app is het mogelijk geworden om promoties op maat te bieden. Zo geven rayon- en supermarktmanagers samen vorm aan effectieve campagnes.

Marcel Letink,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Marcel Letink - Managing Director

Alle controle over de back-office.

De app is gekoppeld aan een centrale database. De rayonmanagers worden ondersteund door analisten en managers die alle data volgen en analyseren. Met deze maatwerk webapplicatie hebben zij toegang tot real-time gegevens over orders en verkoopprestaties. Het systeem op basis van het Laravel Framework is gebruiksvriendelijk en intuïtief. Dashboards en rapportages in de software verschaffen de inzichten waarmee alle rayonmanagers verder bouwen aan hun succes.

Alle controle over de back-office puntjes
Ivo Hunink

Ivo Hunink

Field Sales / Perfect Store Coordinator @ Unilever Nederland

" De samenwerking met MSML heb ik ervaren als uiterst professioneel en prettig. Wat ik het meest prettige vond aan de samenwerking was dat MSML altijd bereid was om mee te denken en niet direct in problemen maar in oplossing te denken. "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?