MSML is B Corp gecertificeerd!

Door Marcel Letink - 2 May 2022

Met trots mogen we onszelf officieel B Corp noemen! Als één van de eersten uit Deventer hebben wij het B Corp-certificaat binnen weten te halen. Een mooie erkenning en bevestiging dat wij met onze bedrijfsvoering, missie en visie goed op weg zijn.

Wat is een B Corp

B Corp staat voor ‘benefit corporation’. Het is een keurmerk dat wordt uitgegeven door het Amerikaanse non-profit bedrijf B Lab. Organisaties die B Corp gecertificeerd zijn, hebben aangetoond om naast winst, ook mens, milieu en maatschappij belangrijk te vinden in hun bedrijfsvoering. B Lab beoordeelt bedrijven als onafhankelijke organisatie op vijf punten: duurzaamheid, transparantie, arbeidsrecht, klanten en de bijdrage aan de gemeenschap.

Eigenlijk werken we bij MSML al vrij lang volgens de B corp-richtlijnen. Want al sinds onze oprichting hebben we het beste voor met onze collega’s, opdrachtgevers en onze omgeving. Daarbij werken we ook zo veel mogelijk vanuit een duurzame gedachte. Maar nu we het B Corp-certificaat hebben, mogen we officieel zeggen dat onze bedrijfsvoering bijdraagt aan een betere wereld. 

Beleid herschreven

Afgelopen jaar hebben we met zijn allen hard samengewerkt om de B Corp-status te behalen. Want om beoordeeld te kunnen worden, moesten we de voor ons vanzelfsprekende manier van werken vastleggen in beleid. Dat was een mooi moment om onze aanpak even als buitenstaander te bekijken en waar nodig aan te scherpen. Een intensief proces, maar het was goed om met zijn allen onze manier van werken onder het vergrootglas te leggen. En met het certificaat als resultaat, zijn wij uiteraard erg tevreden!

Trots!

Het behalen van de B Corp-certificaat is een mooie waardering van onze aanpak. Het is mooi om te zien hoe wij als kleiner bedrijf met onze visie een stempel drukken op belangrijke zaken. Zo scoren we erg hoog op het kopje ‘workers’. Een bevestiging dat we met onze waardering naar collega’s een voorbeeld kunnen zijn voor andere bedrijven. Ook zijn onze manier van werken, onze opdrachtgevers en maatschappelijke bijdrage die onze producten leveren zeer positief beoordeeld volgende de B Corp-normen. Zeker iets om trots op te zijn. 

Belang van B corp

Nu we B Corp zijn, mogen we het keurmerk dragen. En er zijn verschillende redenen waarom we dat graag doen. Zo zien (toekomstige) opdrachtgevers en toekomstige collega’s bijvoorbeeld dat wij verantwoord werken. Daarmee kunnen wij een interessante partner of werkgever zijn. Maar dat is niet het belangrijkste. Want we laten ook zien dat wij onderdeel zijn van een groep bedrijven die laat zien dat commercieel en bewust ondernemen prima samengaan! We laten zien dat elk bedrijf, van elk formaat en in elke sector, door bewuster te ondernemen op zijn eigen manier kan bijdragen aan verbeteringen. En door als tweede bedrijf in Deventer het keurmerk te dragen, hopen we ook hier in de omgeving de beweging te starten.

B Corp in Nederland

De certificeringsprocedure is streng en kan lang duren. Maar als het B Corp-certificaat binnen is, maak je deel uit van een wereldwijde beweging van bedrijven die aantoonbaar bijdraagt aan een betere wereld. Inmiddels zijn er zo’n 190 Nederlandse bedrijven die de B Corp-status hebben. Dat zijn grote namen zoals Dopper, Tony Chocolonely en onze Deventerse buren Auping, maar ook kleinere bedrijven. Elk soort bedrijf kan zijn bedrijfsvoering door B Lab laten beoordelen. De laatste jaren is het aantal Nederlandse B Corps dan ook flink toegenomen. En dat is een ontwikkeling waar wij alleen maar blij van worden!

Benieuwd naar onze beoordeling? Die kan je hier lezen.

Marcel Letink, Managing Director
Marcel Letink
Managing Director

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?