MSML ontwikkelde Mijn Primagaz

Stippen

Primagaz geeft ruim 30.000 klanten de energie om te wonen en te werken. Met mijn Primagaz houden zij grip op hun verbruik en administratie.

Primagaz levert propaan aan bedrijven en particulieren in bulk én flessen. Met zo’n 30.000 klanten en ruim 60 vrachtwagens in de Benelux is Primagaz een speler van formaat. Het bedrijf – met kantoren in Deventer (NL) en Tessenderlo (BE) – is onderdeel van SHV Energy en biedt naast energieadvies ook totaaloplossingen op maat.

Al in 2010 werden de eerste stappen voor mijn Primagaz gezet. Het systeem, dat toen nog een overwegend functioneel karakter had, werd samen met het team ‘digitale transformatie’ opnieuw op de kaart gezet. Wij ontwikkelden het meertalige platform opnieuw met het Laravel framework in combinatie met VueX. Mijn Primagaz werd direct van een nieuwe frisse uitstraling voorzien die past bij de Primagaz brand.

Mock-up van Mijn Primagaz

Software herbouwen

Wanneer software niet voortdurend wordt onderhouden, zal deze op termijn niet meer voldoen aan de eisen. Ook Primagaz stond voor de vraag, doorgaan op de bestaande architectuur, of de software herbouwen met een schone lei? Onze Consultants adviseerden over beide scenario’s. Het herbouwen van de software bood kansen voor nieuwe technologieën en kende een korte time-to-market.

Om klanten met een gerust hart toegang te geven tot hun persoonsinformatie en verbruik, besteed MSML veel aandacht aan (data)veiligheid. Mijn Primagaz wisselt product-, order- en klantgegevens uit met de backoffice systemen van de propaan specialist. MSML koppelde met BizTalk om de data uit Salesforce en Navision te presenteren in het klantportaal.
Marcel Letink,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Marcel Letink - Managing Director

Doe het zelf, als je wil.

Dankzij het nieuwe Mijn Primagaz kunnen klanten steeds meer zelf. Zo plaatsen ze eenvoudig bestellingen in de webapplicatie. Het bijhouden van de administratie is eenvoudig omdat alle gegevens en facturen op 1 plaats te vinden zijn. Met slimme grafieken krijgen de klanten van Primagaz ook informatie over hun gebruik en kunnen zij dit vergelijken met vorig jaar

Als verlengstuk van de klantenservice beantwoordt het portaal veel gestelde vragen en stelt gebruikers in staat diverse handelingen zelf te verrichten. Mocht er onverhoopt toch behoefte zijn aan ondersteuning, dan kan een servicemedewerker op ieder moment in het (bestel)proces ondersteunen.

Doe het zelf, als je wil puntjes
Gerry Gemis

Gerry Gemis

Marketing specialist @ Primagaz

" We werken met MSML samen als digitale partner voor het beheer en redesign van ons klantenportaal. Proactieve en creatieve partner, zeker de moeite! Wij zijn alleszins fan! "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?