MSML ontwikkelde Aanbestedingsplanner

Stippen
MSML ontwikkelde Aanbestedingsplanner

Planningen in Excellijsten bijhouden is niet meer van deze tijd. Dat zag ook het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid. Daarom ontwikkelde ze een aanbestedingskalender: een overzicht met alle aankomende en afgeronde aanbestedingen. Een goed werkend concept, maar inmiddels wat verouderd. Aan ons de taak de applicatie in een nieuw jasje te steken.

Het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) ondersteunt de ontwikkeling van de inkoopfuncties bij de vijfentwintig veiligheidsregio’s in Nederland. Voor die veiligheidsregio's ontwikkelde ze de Aanbestedingsplanner, een webapplicatie waarmee inkopers aanbestedingen kunnen aanmaken, inplannen, opvolgen én inzien. De tool maakt aanbestedingen inzichtelijk en zorgt dat de veiligheidsregio’s in het voortraject eerder met elkaar informatie kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Mock-up van Aanbestedingsplanner

Versterkte samenwerking

Wanneer het om processen vergemakkelijken gaat, ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met NIPV bekeken we de bestaande tool en de processen. Daarna bespraken we de wensen en mogelijkheden. We ontwikkelden nieuwe zoek- en selectiefuncties en gaven ook de look and feel van de tool een frisse update. We moderniseerden de uitstraling en poetsten de applicatie ook achter de schermen flink wat op. Zo is de Aanbestedingsplanner helemaal toekomstbestendig.

De zoekfuncties verbeterden we door duidelijkere termen toe te voegen. Bijvoorbeeld: regio, opdrachtgever en afdeling. Naast de terminologie hebben we de zoekfuncties uitgebreid om de gebruikers een betere ervaring te geven. De Aanbestedingsplanner helpt de veiligheidsregio’s tot een uniform proces te komen waarbij alles vanuit een centraal punt up to date in te zien is. Dus geen losse (Excel)bestanden met aanbestedingskalenders meer!

Marcel Letink,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Marcel Letink - Managing Director

Toekomstvast.

De webapplicatie is nu voor zowel de gebruikers als de beheerders een tool die makkelijker in te zetten en te onderhouden is. Het eindresultaat is een toekomstgerichte, gebruiksvriendelijke webapplicatie en een tevreden opdrachtgever. Mede door het goede voortraject, het meedenken van NIPV en snelle reacties van het testpanel, hebben we het platform snel en volgens planning volledig opnieuw ontwikkeld. Een mooi resultaat waar we in de toekomst nog verder aan gaan werken. Dat plannen we van te voren natuurlijk netjes in.

Benieuwd naar het hele verhaal achter de Aanbestedingsplanner? Of wil je weten of wij voor jouw bedrijf iets kunnen betekenen? Neem gerust contact op!

Toekomstvast puntjes
Leonie Brouwer

Leonie Brouwer

Portfoliomanager facilitair

" Met de vernieuwde aanbestedingsplanner van MSML maken we een forse verbeterslag door ten opzichte van de vorige versie. Hiermee blijft het NIPV de landelijke aanbestedingsplanner verder professionaliseren om haar aanbestedingen beter te kunnen plannen en inzichtelijk te krijgen en is de verwachting dat de onderlinge samenwerking verder wordt vergroot! "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?