MSML ontwikkelde Hybrid

Stippen
MSML ontwikkelde Hybrid

Maatwerk heeft zich bewezen als methode om productpromoties succesvoller te maken. Voor de Field Sales divisie van Unilever introduceerden we daarom WSI in 2019. Deze tool maakt het mogelijk om promoties te optimaliseren voor supermarkten. Natuurlijk kunnen horecaondernemers niet achterblijven.

De restaurants, snackbars en sportkantines van Nederland zijn samen goed voor zo’n 250.000 verkooppunten. Deze worden ondersteund door de afdeling ‘Out of home’. Dankzij Hybrid kunnen ze deze enorme doelgroep bereiken met gepersonaliseerde promoties.

Mock-up van Hybrid

Helemaal herkenbaar

Het begint allemaal met het samenstellen van een promotiecampagne. Daarbij worden specifieke producten tegen tijdelijke condities aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een gratis doos Ben & Jerry’s bij afname van 3 dozen. Zo’n promotie laat zich dan ook prima vergelijken met de aanbiedingen in jouw supermarkt, maar op een ‘iets’ grotere schaal.

Bij elke promotie staat het betreffende merk centraal. Dat betekent dat de uitstraling van de campagne automatisch in die huisstijl wordt opgemaakt. Met een e-mail of een WhatsApp bericht wordt de ondernemer uitgenodigd voor het aanbod. Een persoonlijke landingspagina vormt zodoende het centrale punt. Daarop staat een video waarin de contactpersoon uitleg krijgt over de promotie.

Marcel Letink,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Marcel Letink - Managing Director

Een persoonlijk aanbod.

Hybrid maakt gebruik van allerlei gegevens over de verkooppunten. Deze worden gebruikt om het aanbod precies af te stemmen op de situatie. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van verkopen van producten die nog niet zo goed verkopen, of de introductie van nieuwe smaken.

Op de landingspagina is direct te zien welke promotie voor deze ondernemer is geselecteerd. Het aanbod kan direct online worden besteld. De bestelling wordt dan naar de vertrouwde groothandel gestuurd. Eventuele promotiemiddelen zoals posters die onderdeel zijn van de campagne worden opgestuurd.

Een persoonlijk aanbod puntjes
unilever_logo.jpg

Timo Boomstra

Business Analyst Out of Home

" Het is heel erg gaaf om ‘met 1 druk op de knop’ al je eindklanten via Whatsapp te bereiken! De samenwerking met MSML bij de ontwikkeling van deze tool heb ik als zeer prettig ervaren. De flexibiliteit, wijze van communiceren en adviezen van de ontwikkelaars dragen bij aan een perfect eindproduct. Ik vind het persoonlijk heel erg mooi dat MSML voor iedere uitdaging een passende oplossing vindt! "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?