Werken bij MSML: Meer dan werk alleen

Door Marcel Letink - 12 April 2021

Steeds meer bedrijven zien het belang van up to date software dat ze verder helpt. Bij MSML merken onze developers dat ook. We zien een groei aan opdrachten en opdrachtgevers. Mooie uitdagingen die ruimte bieden voor verdieping en verruiming. Zowel achter het scherm, als op de werkvloer. Hoe we dit combineren? Door evenveel waarde te blijven hechten aan de online als de offline ontwikkelingen.

De groeiende vraag naar up to date software komt onder andere door de verschuiving naar meer online werkomgevingen. Dit merken we ook in de opdrachten die we krijgen. Nu is online werken voor ons als het softwarebedrijf geen probleem. We ontwikkelen al een decennium webapplicaties en mobiele apps voor grote namen als Unilever, TotaalBed en het lokale Go Ahead Eagles. Je mag dus verwachten dat wij onze online werkoplossing wel klaar hebben staan bij een verschuiving naar een online werkomgeving!

En praktisch gezien klopt dat: nu we meer werken op afstand, blijft zowel de kwaliteit als de kwantiteit van onze productie van hoog niveau. Toch zien we de effecten van het werken op afstand ook bij onze organisatie. Zo merken we bijvoorbeeld, ook als bedrijf dat online oplossingen levert, het gemis en de waarde van onze offline contacten.

Sfeervol offline

Als het over IT'ers, webontwikkelaars of developers gaat, denkt ‘de gewone man’ toch nog snel aan ‘nerds’ die graag op zichzelf werken. Bij MSML schudden onze developers dit stigma van zich af. Als full-service bedrijf hebben we een gevarieerd palet aan kennis in huis met ervaren PHP developers, Vue.js en React.js specialisten, DevOps engineers, UI/UX designers en natuurlijk de Full Stack developers. En allemaal zijn ze offline even betrokken bij de organisatie. Het collegiale aspect van werk vinden we namelijk minstens net zo belangrijk als het leveren van goed werk. Dat komt de sfeer ten goede én heeft positieve effecten op ons werk.

Agile samenwerken

Onze collega’s zijn niet alleen geselecteerd op hun kwaliteiten in softwareontwikkeling, Agile Scrum ervaring of hun drang naar continue verbetering. Natuurlijk moet de kennis up to date zijn en stellen we hoge eisen aan de skills van de developers. Maar goed kunnen samenwerken is minstens net zo belangrijk. Developers staren zich hier niet urenlang stuk op een hobbel maar werken in teams en schakelen met collega’s. Er is dan ook geen uitdaging waar een developer alleen voor staat. Zo lossen we issues eerder op en versterkt het teamgevoel. Goed voor ons én voor onze opdrachtgevers.

Sfeervol op afstand

Tegenwoordig, eigenlijk al sinds het begin van de corona crisis, is het rustig in ons kantoor in de Leeuwenbrug. Dat is jammer. Niet alleen omdat we niet meer volop van het mooie uitzicht kunnen genieten. Maar ook omdat onze contactmomenten flink zijn afgenomen. We houden geen ouderwetse vrijmibo’s meer en kunnen niet het meeste uit onze tafelvoetbaltafel halen. Contactmomenten hebben we nog wel. Maar die spelen zich nu veelal online af. En dat is goed te doen. Daarnaast lukt het met een flexibel rooster om mondjesmaat collega’s op kantoor toe te laten. Maar alleen wanneer dat nodig is. Voor belangrijke afspraken, het gebruik van programma’s of om aan tafelvoetbalskills te werken, bijvoorbeeld.  

Werken bij MSML

Ondanks de nieuwe manier van werken zijn we altijd in ontwikkeling en flink aan het groeien. Onze vacaturepagina heeft dan ook heel wat moois te bieden! We zoeken naar talentvolle developers uit Deventer en omgeving die bij ons bedrijf passen in zowel professioneel als sociaal aspect. Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina. Op dit moment zoeken we een Full stack PHP developer een Senior front-end developer en een developer die alles weet van React Native. Daarnaast hebben we voor leergierige starters ook nog leuke, uitdagende stageplekken. Stuur ons je sollicitatie of neem contact op. We staan altijd open voor een goed (digitaal) gesprek.

Marcel Letink, Algemeen Director
Marcel Letink
Algemeen Director

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?