Wij koppelen al je software aan elkaar

Door Jasper Jorna - 8 January 2020

Software is niet meer weg te denken uit iedere moderne organisatie. Of je nu consumenten of bedrijven als klanten hebt, of een instelling bent. Je gebruikt vrijwel zeker software om je processen te automatiseren en je gegevens op te slaan. Voor jezelf, met meerdere afdelingen, of misschien wel in een keten met leveranciers en klanten. Om software met elkaar te verbinden gebruiken we koppelingen (API’s). MSML bouwt al jaren bruggen tussen verschillende systemen én onze maatwerk projecten voor onze opdrachtgevers. In dit artikel leggen we je uit hoe dat zit.

Wat is de Trend?

Vroeger kenmerkte het software landschap zich door grote pakketten die alles kunnen. De strategie van de leveranciers als Microsoft was om alle bedrijfsonderdelen naar zich toe te trekken. Denk aan producten die boekhouden, relatiebeheer, factureren en voorraadbeheer bij elkaar brengen. Deze systemen werden zo omvangrijk en complex, dat je vrijwel altijd dure consultants nodig hebt om ze in te richten en te onderhouden.

Tegenwoordig ontstaan er steeds meer specialistische softwareproducten die een klein deel van de keten ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een pakket dat specifiek gericht is op facturatie. Deze toepassingen zijn eenvoudig te implementeren en erg populair bij kleine bedrijven en startups. De zogenaamde SAAS-oplossingen groeien mee met je bedrijf, maar je hebt er al snel meerdere nodig om alle afdelingen te ondersteunen.

Wanneer je organisatie groeit wordt het steeds belangrijker om de informatie uit verschillende systemen synchroon te houden. Dit is precies waar een API-koppeling je bij helpt.

Wat is een API?

API staat voor Application Programming Interface. Het is eigenlijk een verzameling van regels en afspraken voor software om te praten met andere software of databases. Zo liggen onder meer de beveiliging, rechten en rollen vast. Daarnaast regelt de API de manier waarop informatie kan worden uitgewisseld. De API maakt verbinding mogelijk tussen al je programma's. Zelfs als deze in verschillende jaren zijn gebouwd, door verschillende leveranciers of in verschillende talen. Bij MSML bouwen we zelf de API’s die dat mogelijk maken.

Welke data kun je gebruiken?

Eigenlijk kun je met een API alle data uitwisselen waar jij toegang toe hebt. De API maakt het mogelijk voor het ene systeem om data beschikbaar te stellen, terwijl het andere systeem deze uitleest en vice versa. Denk bijvoorbeeld aan gegevens over gebruikers, of orders van klanten, maar ook over voorraden en dergelijke. Verandert iets in het ene systeem? Dan neemt het andere dit automatisch over. Zo werk je altijd met betrouwbare en actuele informatie in al je applicaties. Wanneer MSML een maatwerk applicatie of bijvoorbeeld een app maakt, gebruiken we gegevens uit jouw bestaande software. Wel zo makkelijk.

Waarom is een API zo handig?

Met een API koppel je software aan elkaar die zo met elkaar kan communiceren. Je kunt zo ook je klanten en leveranciers toegang geven tot een deel van jouw data. Hierdoor kunnen bepaalde processen flink sneller verlopen. Klanten kunnen meer zelfstandig en je leveranciers hebben informatie om een betere dienstverlening te bieden. Jij hebt controle over de toegang en je houdt altijd je gegevens actueel overal je applicaties. Of het nou gaat om software die al gebruikt in je bedrijf, of maatwerksoftware in webapplicaties en apps die MSML voor je bouwt. Zo kun je bij MSML onder andere terecht voor een koppeling of integratie met Amazon Webservices, AFAS, Exact Online, Google Suite, Google Cloud Solutions , Hubspot, Mailchimp, Microsoft Azure Cloud Services, Microsoft BizTalkMicrosoft DynamicsMicrosoft Office 365, Pipedrive, Power BI, Salesforce, Timechimp en vele andere. 

Wil jij ook een koppeling tussen jouw software realiseren? Chat met ons om te ontdekken hoe we dat aanpakken.

Jasper Jorna, Lead developer & DevOps
Jasper Jorna
Lead developer & DevOps

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?