Van piloot naar software developer

Door Mike Schoneveld - 2 July 2024

Van 11 kilometer in de lucht naar de elfde verdieping van
de Leeuwenbrug

Op de elfde verdieping van de Leeuwenbrug werkt Gabriel nu als software developer bij MSML, maar zijn verhaal begon hoog in de lucht. Gabriel groeide op in Chili, waar hij studeerde om piloot te worden. Hoewel hij zijn vliegopleiding succesvol afrondde, waren er geen openstaande posities voor commerciële piloten. Vastbesloten om in de luchtvaart te blijven, werkte hij als supervisor van de luchtbemanning op een vliegveld in Chili. Na twee jaar zonder kansen om zijn pilotenambitie waar te maken, besloot Gabriel dat het tijd was voor een nieuwe koers.

Internationale avonturen en liefde

Gabriels avontuurlijke geest bracht hem naar Nieuw-Zeeland, Australië en Indonesië, waar hij verschillende werkervaringen opdeed. In Australië ontmoette hij Anne, een Nederlandse vrouw uit Deventer. De vonk sloeg over en ze werden verliefd. Samen keerden ze terug naar Chili, maar ook in die periode kon Gabriel zijn droom om piloot te worden niet realiseren. Uiteindelijk besloten ze naar Nederland te verhuizen, waar Gabriel zijn carrièrepad volledig opnieuw moest gaan inrichten, aangezien zijn Chileense vlieglicentie in Nederland niet geldig was.

Een nieuwe koers bij MSML

Gabriel besloot een bootcamp in cybersecurity te volgen, wat deuren voor hem opende. Hij vond werk bij een startup in Epe en nam deel aan een hackathon, waar hij Jasper van MSML ontmoette. De klik was er meteen en twee dagen later uitte Gabriel op een enthousiaste manier zijn interesse in MSML. Hij begon als trainee en kreeg de kans om bij MSML het ‘development’ vak te leren.

Groei en ontwikkeling

Bij MSML boden wij Gabriel de mogelijkheid om zijn programmeervaardigheden te ontwikkelen en dankzij de ondersteuning van zijn collega's groeide hij in kennis en zelfvertrouwen. Hij leerde werken met technologieën zoals Vue.js, Laravel, PHP, Linux en Ansible. Ook werd de Nederlandse taal beheersen onderdeel van zijn programma. Zijn inzet en leergierigheid worden beloond met steeds meer verantwoordelijkheid en grotere projecten. Gabriel benadrukt dat de prettige werkomgeving en behulpzame collega's een belangrijke rol spelen in zijn ontwikkeling. Inmiddels is Gabriel niet meer weg te denken uit ons team. Hij blijft zich dagelijks ontwikkelen en is enorm gedreven om zijn vaardigheden straks ook over te brengen naar nieuwe collega's.

Toekomstvisie

Gabriel werkt nu twee jaar als software developer bij MSML en heeft de ambitie om zich verder te ontwikkelen tot DevOps specialist. Het hoge werktempo en de continue technische innovatie stimuleren zijn leerproces en groei. Gabriel is een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen, en zijn verhaal illustreert hoe wij bij MSML talentvolle mensen helpen groeien en bloeien in hun carrière.

Jouw kans bij MSML

Durf jij net als Gabriel de uitdaging aan te gaan? Neem gerust contact op voor een koffiemomentje en bekijk onze vacaturepagina. Misschien zijn wij op zoek naar jou! Bij MSML krijg je de kans om je vaardigheden te ontwikkelen in een ondersteunende en dynamische omgeving. Wie weet, misschien ben jij de volgende die een inspirerende carrière bij ons begint.

Mike Schoneveld, Technisch Directeur
Mike Schoneveld
Technisch Directeur

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?