Een samenwerking uit het boekje

Door Marcel Letink - 7 November 2023

Sinds 2016 werken wij samen met een van 's werelds meest toonaangevende bedrijven: Unilever. Deze samenwerking heeft zich ontwikkeld tot een vruchtbare relatie waarin we meerdere afdelingen bedienen en meer dan 200 succesvolle sprints hebben uitgevoerd. Een samenwerking uit het boekje, maar vaak in de praktijk onhaalbaar.

Een digitale transformatie in de supermarkt

Alles begon met de Fieldsales applicaties, waarbij onze apps Unilever helpt om werkzaamheden in de supermarkt te digitaliseren. In de loop der tijd hebben we deze apps geoptimaliseerd en is onze tool uitgegroeid tot de centrale hub voor winkel accountmanagers. Dit stelt hen in staat om efficiënter te werken en de klanttevredenheid te vergroten. De digitalisering van processen heeft de werkwijze in de supermarkt verbeterd en Unilever heeft hierdoor een voorsprong gecreëerd in een competitieve markt.

Unilever Partners: Een revolutionair Self Service Platform

Onze samenwerking nam een grote sprong voorwaarts toen we drie jaar geleden opdracht kregen om samen het Unilever Partners platform te ontwikkelen. Dit platform biedt horeca ondernemers één centrale plek waar ze toegang hebben tot alle Unilever-merken zoals Lipton, OLA, Ben & Jerry’s en Magnum. Van het verkrijgen van informatie over verkoopverbeteringen tot het bestellen van producten en deelname aan promoties, het Unilever Partners platform is een alles-in-één oplossing. Ondernemers kunnen hier ook promotiemateriaal verkrijgen, beeldmateriaal downloaden, informatie krijgen over vriezers en zelfs hun persoonlijke ijskaart samenstellen. Dit heeft de workflow vereenvoudigd en het bereik tussen Unilever en haar partners aanzienlijk vergroot.

Een informele en oprechte samenwerking

Onze relatie is niet alleen gebaseerd op zakelijke transacties, maar ook op wederzijds respect, vertrouwen en plezier. We werken aan beide kanten hard aan succesvolle projecten, maar we weten ook hoe belangrijk het is om te ontspannen en successen te vieren. Daarom vullen we onze samenwerking graag aan met sportieve activiteiten en teambuilding evenementen. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer en versterkt onze band.

Uitbreiding naar België en nieuwe innovaties

Onze samenwerking met Unilever heeft zich niet beperkt tot Nederland. Vorig jaar zijn we gestart met een samenwerking in België, waarmee we onze grenzen verleggen en nieuwe kansen verkennen. Bovendien hebben we nieuwe innovaties gelanceerd die het bereik van Unilever-producten vergroten. Met de DeliverNOW app kunnen Unilever-producten eenvoudig geactiveerd worden bij bezorgpartners zoals Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats. Daarnaast hebben we het Hybrid-platform ontwikkeld, waar Unilever via WhatsApp video's kan verspreiden aan ondernemers om daarmee de verkoop te stimuleren én het toch persoonlijk te houden. Deze initiatieven helpen Unilever om de concurrentie voor te blijven en nieuwe markten aan te boren.

Samen digitaal blijven transformeren

De samenwerking tussen Unilever en MSML is er een waar we trots op zijn. Dankzij Unilever hebben we de mogelijkheid om de digitale transformatie in de supermarktsector te leiden. Met het Unilever Partners platform hebben we een revolutie teweeggebracht in de manier waarop ondernemers met Unilever werken. Ook volgend jaar staan er gave innovaties op de planning waar we er alles aan doen om de markt te doen verbazen en in beweging te houden!

Marcel Letink, Algemeen Director
Marcel Letink
Algemeen Director

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?