Scoren doe je niet alleen!

Door Ilja Negrini - 30 June 2023

Werken is net voetbal, scoren doe je niet alleen. Samen werken we aan de organisatie, en alleen samen zorgen we voor een goede score. Dit is waar MSML voor staat.

Onze organisatie bestaat uit medewerkers die hun eigen unieke vaardigheden hebben en samenwerken als een hecht team. Om te zien hoe we presteren, hebben we ons jaarlijkse Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden, waarin elke medewerker kon aangeven hoe hij of zij het ervaart om bij MSML te werken.

We hebben de enquête opgesplitst in de 6 onderdelen; inwerktraject, begeleiding, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, functie, samenwerken & werksfeer en organisatie. Binnen deze onderdelen hebben we zowel gesloten als open vragen gesteld om een zo uitgebreid mogelijk beeld te krijgen. We waarderen complimenten, maar juist kritische feedback is essentieel om ons als organisatie verder te ontwikkelen.

Teamwork 

We zijn trots op het positieve resultaat, want met een overall score van 8,2 scoren we boven het landelijk gemiddelde van 7,4*. Samenwerken & werksfeer scoort met een 8,6 erg goed. Binnen dit onderdeel vragen we hoe onze collega's het onderlinge samenwerken ervaren en wat ze vinden van de werksfeer op de vloer. De bereidheid om elkaar te helpen is toegenomen. We scoren een 9,3 op deze vraag - een stijging van 0,8 punten ten opzichte van vorig jaar. Collega's voelen zich thuis op het werk, en ze zijn tevreden over de onderlinge samenwerking en afspraken. Een "veilig gevoel" heeft dit jaar de hoogste score met een 9,5. Collega's ervaren veel plezier in hun functie, welke voldoende variatie aan activiteiten en ervaringen kent. 

Verbetering 

Natuurlijk is er ook altijd ruimte voor verbetering. Ondanks de score van een 7,7 op het onderdeel "Opleiding & ontwikkelingsmogelijkheden", zien we hier mogelijkheden om te verbeteren. Zo gaan we de aankomende periode starten met het ontwikkelen van een interne kennisbank waarmee we onze collega's onder andere willen informeren over de opleidingsmogelijkheden. Daarnaast gaan we aan de slag met time management om het plannen van werkzaamheden verder te optimaliseren. 

Kortom, we zijn blij met de positieve resultaten in een jaar waarin we zowel in personele bezetting als in partners flink gegroeid zijn. Samen blijven we werken aan een fijne organisatie voor onze medewerkers en tillen we hun tevredenheid samen naar een hoger niveau. 

Als je nieuwsgierig bent naar onze organisatie en waarom we zo hoog scoren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een kop koffie.

*Bron: Integron 2021

Ilja Negrini, Employee Success
Ilja Negrini
Employee Success

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?