De nuchtere mannen van MSML

Door Friso Terpstra - 27 July 2019

In 2012 schreven twee jongens zich in bij de Kamer van Koophandel. Het doel? “Vooral zelf bezig zijn, zonder officiële werkgever.” Inmiddels lopen Marcel Letink (30) en Mike Schoneveld (29) rond in hun eigen royale kantoor aan de Leeuwenbrug. Onder de naam MSML ontwikkelen ze hier webapplicaties en mobiele apps. 

Een eigen online platform, mobiele apps op maat of advies over slimme inzet van technologie en data. Het is een mond vol, maar voor Marcel en Mike voelt het eerder als een uit de hand gelopen hobby. Met hun MSML -een bedrijfsnaam die wij hopelijk niet hoeven te verklaren- bieden ze deze software én advies aan bedrijven in heel Nederland.

Een goede mix 

“Al tijdens onze opleiding waren we liever aan het werk.” Terwijl Marcel de opleiding Information Security Management afrondde, studeerde Mike Technische Informatica. “We vullen elkaar goed aan. Ik richt me op het technische en operationele gedeelte van software ontwikkeling, waar Marcel meer het veiligheidsaspect en de commerciële zaken voor zijn rekening neemt”, legt Mike uit. Het ondernemen zit hem in het bloed. “Ik kom zelf uit een ondernemersfamilie. Beiden hebben we interesse in het ondernemerschap en zijn we zakelijk gefocust. Het is mooi om te zien hoe je een bedrijf verder kunt helpen”, zijn ze het eens. Wel zijn ze kritisch op elkaar. “De scheidslijn tussen de operationele en commerciële kant is dun, dat blijft altijd een uitdaging.”

‘Piggy’ als paradepaardje

Nadat ze de eerste jaren blij mochten zijn met respons op uitgestuurde offertes, zijn nu de klussen niet aan te slepen. De eerste grote applicatie uit de stal van MSML was Piggy. “Een spaarkaart in de vorm van een app die bij verschillende ondernemingen zoals supermarkten te gebruiken is.”

Zelfsturende teams

Inmiddels ontwikkelingen de ondernemers tools voor namen als Unilever en onlangs maakten ze een app voor Go Ahead Eagles. Marcel en Mike hoeven het varkentje niet alleen te wassen. In de loop van de tijd hebben ze het team kunnen uitbreiden met zo’n vijftien medewerkers. Toch staan er nog altijd vacatures open. “Het zou mooi zijn als we binnen nu en vijf jaar kunnen uitgroeien naar twintig werknemers, zodat we zelfsturende teams kunnen inrichten. Dat geeft ons nog meer mogelijkheden”, aldus Marcel.

‘In Deventer zitten wij voorlopig wel goed’

Hoewel ze zichzelf eigenaar mogen noemen en op het visitekaartje ‘directeur’ staat, voelen de heren zich nog precies hetzelfde als in het begin. “Voor ons voelt het niet als ‘Poeh, poeh, moet je eens zien waar we nu zitten.’ Het is allemaal vanzelf zo gegroeid.” Of ze het in 2012 verwacht hadden? “Wel gehoopt, maar niet per se verwacht”, aldus Marcel. Waarop de mix van MSML direct weer tot uiting komt. “Ik had het zeker wel verwacht”, zegt Mike namelijk vol overtuiging. Over één ding zijn ze eens. “Hier in Deventer zitten we voorlopig wel goed. We hebben al vanuit diverse plaatsen in de stad gewerkt, maar dit kantoor bevalt prima.”

Dit is een repost van het artikel 'De nuchtere mannen van MSML: ‘In Deventer zitten wij voorlopig wel goed’.' door Janneke Pol, zoals gepubliceerd op https://indebuurt.nl/deventer/bedrijvigheid/ondernemer-uitgelicht/de-nuchtere-mannen-van-msml-in-deventer-zitten-wij-voorlopig-wel-goed~76222/, 27-07-2019.


Friso Terpstra, Marketing Product Specialist
Friso Terpstra
Marketing Product Specialist

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?