MSML ontwikkelde Visma Verzuim Manager

Stippen
MSML ontwikkelde Visma Verzuim Manager

Werkend Nederland doet het liefst dat, werken. Maar soms zijn er even momenten dat het niet gaat, door ziekte bijvoorbeeld. Dan is het fijn om te weten dat bedrijfsartsen en werkgevers samen met de werknemer aan herstel werken.

Om dat allemaal in goede banen te leiden is er Visma Verzuim. De grootste applicatie in het voorkomen en beheren van verzuim op de werkvloer. Met maar liefst 3,5 miljoen werkende Nederlanders is Visma Verzuim de onbetwiste marktleider.

Mock-up van Visma Verzuim Manager

Verzuim wordt mobiel

Visma Verzuim is in de eerste plaats een applicatie die partijen helpt samen te werken. De relevante disciplines wisselen informatie uit met betrekking tot het verzuim en herstel. Werkgevers en leidinggevenden spelen hierin uiteraard een belangrijke rol. Speciaal voor hen ontwikkelde MSML samen met Visma Verzuim een mobiele app.

Zeker bij grotere organisaties kan verzuim gelijktijdig en bij meerdere collega’s optreden. De mobiele app helpt om het overzicht te houden. Zo is het mogelijk om alle collega’s te vinden, voorzien van actuele gegevens over verzuim. Bovendien kunnen zij in de app meteen ziek, of hersteld worden gemeld.

Marcel Letink,

Meer weten? Stel gerust een vraag.

Marcel Letink - Managing Director

Leren én werken.

In dit project werkten MSML en Visma Verzuim - samen aan de app. Zo nam één van de ontwikkelaars van Visma Verzuim zitting in een ontwikkelteam van MSML. We grepen deze gelegenheid aan om niet alleen samen te bouwen, maar ook kennis over te dragen zodat Visma Verzuim de app zelf kan aanpassen en onderhouden.

Deze samenwerking is voortaan een blauwdruk voor toekomstige projecten. Zeker wanneer we optrekken met andere ontwikkelaars. Wil je meer lezen over de ervaringen van Visma Verzuim (voorheen VerzuimSignaal)? Lees dan dit artikel.

Het project had heel wat voeten in de aarde. Want terwijl wij in Deventer aan de app bouwden, werkte men in Utrecht en Hengelo keihard aan een nieuwe API. Deze koppelt de Visma Verzuim applicatie met de nieuwe app. De dossiers van medewerkers bevatten persoonsgegevens en soms zelfs informatie over medische zaken. Daarom is de beveiliging van de app een absolute prioriteit. Zo verzekerden we dat deze informatie alleen door de juiste personen kan worden verkregen.      

Leren én werken puntjes
Sijbrand Kamsma

Sijbrand Kamsma

R&D directeur

" Matthijs heeft veel kennis opgedaan bij MSML. Door de intensieve samenwerking waarborgden we dat ons eigen ontwikkelteam de app makkelijk kan overnemen. Plus dat je op deze wijze eigen ontwikkelaars kan opleiden. Daar komt bij dat onze teamleden inzicht kregen in de werkwijze van een ontwikkelaar als MSML. Dat helpt je eigen team te versterken. Voor dit project hebben we gekozen om onze front-end developer in het team van MSML te plaatsen. Bij de volgende samenwerking zou ik óók graag een back-end developer van MSML in ons eigen team plaatsen. Ten slotte vind ik het belangrijk te vermelden dat onze ontwikkelaars zich door deze samenwerking eigenaar voelen van de software, ook al is deze grotendeels extern gebouwd. "

Bij MSML staan we voor je klaar.

Kan jouw organisatie ook slimmer, sneller of efficiënter werken?