Innovatie in de circulaire economie

Circular Match

Lees meer

Circular match

Webapplicatie op basis van Laravel

Circular Match is een intiatief van EnCycle. Oprichter en eigenaar Robert Berends heeft als doel om vraag en aanbod in reststromen of ruwe materialen bij elkaar te brengen. Zo draagt Circular Match bij aan het ontwikkelen van de circulaire economie. Voor deze innovatie werkt Circular Match samen met Saxion Hogescholen en Cleantech Regio.

Waaruit bestaan jouw reststromen?

Gebruikers van Circular Match zijn doorgaans werkzaam als KAM coördinator. Zij houden het overzicht op de implicaties die reststromen hebben op het milieu. Deze reststromen worden in de webapplicatie aangemeld. Door de samenstelling van het residu te specificeren kan Circular Match deze componenten koppelen aan de grondstofbehoefte van vragende organisaties. Zo wordt voorkomen dat reststromen onnodig verbrand of gestort worden.

Veilig en anoniem

Het Circular Match platform is gebouwd met het de hoogste normen in privacy en veiligheid. De opdrachtgevers kunnen er op rekenen dat hun informatie anoniem en vertrouwelijk wordt behandeld. Alle reststromen worden door Circular Match gecontroleerd zodat de datakwaliteit en -integriteit is gewaarborgd.

Van rest- naar grondstof

Circular Match verzamelt alle aangemelde componenten uit reststromen en koppelt deze aan de grondstofbehoefte die in het systeem kenbaar is gemaakt. In veel gevallen zal er voor een match aandacht zijn voor de verwerking en logistiek, zeker bij gevaarlijke stoffen. Circular Match beschikt over de expertise om dit te faciliteren en zo de reststromen van één of meerder bedrijven te verwerken tot de grondstof voor een ander.

Contact opnemen
Circular match webapplicatie
Gebruikers kunnen eenvoudig de samenstelling van hun reststromen opgeven.
Circular Match is een initiatief van Encycle (logo)

MSML heeft het platform CircularMatch.com gebouwd. MSML denkt mee, is creatief en pakt vragen voortvarend op. Een mooie club om mee te werken.

Robert BerendsEncycle