Wat wij je kunnen vertellen over de Visspots applicatie

Visspots is een initiatief die ontstaan is door een groep sportvissers die middels een mobiele app hun vangsten wilden registreren. De mobiele app is gericht op de Nederlandse markt en uitgerust met alle Nederlandse wateren.

In samenwerking met Visspots B.V. hebben wij een mobiele app ontwikkeld voor zowel Android als iOS. Een vangst wordt geregistreerd door een foto te maken van de vis en wordt vervolgens verstuurd naar de database. Ook is het mogelijk om je vangst zonder locatiegegevens te registreren.

De Visspots app zorgt niet alleen dat vangsten worden geregistreerd, maar ook kunnen diverse kenmerken meegegeven kunnen worden om uiteindelijk de vis en het water beter te leren begrijpen.

Vanuit de mobiele app is het mogelijk om samen met vrienden te strijden om klassementen en badges. Ook kun je als visvereniging wedstrijden organiseren en daarmee helpt de Visspots app bij het digitaliseren van deze gegevens. Elke vereniging krijgt inzage in deze data en bouwt daarmee historie op. Elke vereniging heeft de mogelijkheid om in de app te communiceren met haar leden.

Project

Visspots applicatie

Client

Visspots B.V.

Resultaat

UX, Design, Projectmanagement, Webapplicatie development, Mobiele applicatie development

Wat wij hebben opgeleverd

In samenwerking met Visspots B.V. hebben wij gewerkt aan een webapplicatie en mobiele applicatie geschikt voor Android en iOS.